Companyspot logo

Login


Wachtwoord of gebruikersnaam vergeten?

> Registreren (normaal)

> Registreren (bedrijven)
Home Bedrijfsprofielen Schiphol Group
Deel dit bedrijfsprofiel:
Deel bedrijfsprofiel Schiphol Group;?> op Twitter
Deel bedrijfsprofiel Schiphol Group op Linkedin

Bedrijfsprofiel van Schiphol Group

Bewerk het profiel van Schiphol Group of voeg je eigen werkgever toe!Claim dit bedrijfsprofielVoeg nieuw bedrijfsprofiel toe

Vergelijkbare werkgevers

Athlon | Connexxion | DAF Trucks | GMC HOLLAND | Mainwork | NS | Stern | Strukton Rail | TNT | Transavia | [Meer...]

Introductie Schiphol Group

Schiphol Group wil één van de meest toonaangevende luchthavenondernemingen van de wereld zijn die duurzame waarde creëert voor haar stakeholders, met Amsterdam Airport Schiphol als Europe’s preferred airport. Amsterdam Airport Schiphol is onze grootste en belangrijkste asset.

Kernactiviteiten

Finance
Commercie
ICT
Techniek

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Schiphol Group staat midden in de samenleving. Verantwoord ondernemen vinden wij daarom belangrijk. Daarbij vragen wij veel van onze medewerkers, maar wij bieden ook veel. Die wisselwerking vindt voortdurend plaats op alle niveaus van de onderneming. Eigen initiatieven Onze medewerkers hebben de ruimte om op persoonlijke titel uiting te geven aan hun maatschappelijke betrokkenheid. Zij kunnen eigen initiatieven ontwikkelen op het gebied van verantwoord ondernemen. Daarbij kunnen ze rekenen op zowel de sympathie van Schiphol Group als ook op concrete ondersteuning. Vrijwilligerswerk Wij stimuleren deelname van medewerkers als vrijwilliger aan vooraf vastgestelde goede doelen. Wij ondersteunen hen daarbij door bijzonder verlof toe te kennen. Per kalenderjaar is de maximum tijd die aan vrijwilligerswerk te besteden is 10 werkdagen. Voor het vrijwilligerswerk geldt 50% als verlof en de andere helft als bijzonder verlof.

 • Internationaal

  Europa
 • Oprichtingsjaar

  1920
 • CEO

  1920
 • Rechtsvorm

  N.V.
 • Locatie hoofdkantoor NL

  Schiphol
 • Aantal werknemers NL

  2093
 • Vestigingen Nederland

  1
 • Jaaromzet

  € 1180000000
 • Jaarverslag

  Jaarverslag

Missie

Missie van Schiphol Group
Wij willen één van de meest toonaangevende luchthavenondernemingen van de wereld zijn die duurzame waarde creëert voor haar stakeholders, met Amsterdam Airport Schiphol als Europe’s preferred airport

Visie

Visie van Schiphol Group
Onze ambitie is om een van de meest toonaangevende luchthavenondernemingen ter wereld te zijn. Wij willen bovendien duurzame waarde creëren door het ontwikkelen van AirportCities. Waar het non-stop bruist van activiteiten. A world of opportunities.

Kernwaarden

Kernwaarden van Schiphol Group

Bedrijfscultuur Schiphol Group

Bij Schiphol Group kun je uitstekend carrière maken binnen je vakgebied. Maar in de praktijk verlopen de carrières hier vaak veel minder voorspelbaar dan ergens anders. Dat heeft allereerst te maken met de diversiteit van de verschillende onderdelen van Schiphol Group. We managen niet alleen luchthavens of onderdelen daarvan in Nederland maar ook daarbuiten. Ten tweede heeft het ook te maken met de complexiteit van de onderwerpen. Hierbij zijn verschillende interne en externe partijen, inclusief de overheid, bij betrokken. In een organisatie waar de meest uiteenlopende professionals zo intensief met elkaar samenwerken en processen zo door alle vakgebieden heen lopen, zijn verrassende stappen in je carrière eerder regel dan uitzondering. Meer weten? Ga dan naar Werken bij Schiphol Group.

Beroepsgroepen

Belangrijkste startersfuncties

Traineeships

Toelichting

Als trainee draag je daadwerkelijk bij aan de realisatie van onze visie een duurzame toppositie in de wereld te bekleden. In twee jaar tijd werk je bij verschillende bedrijfsonderdelen aan vier boeiende opdrachten. Zo maak je in de volle breedte kennis met de dienstverlening van Schiphol Group. Gedurende het traineeship word je intensief gecoached en begeleid. En volg je een opleidingsprogramma gericht op persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling. Voor het traineeship zoeken wij studenten met een afgeronde studie in economie, bedrijfskunde, rechten, techniek of ICT. Heb je de mentaliteit, de creativiteit en de visie om succesvol te zijn in het spanningsveld tussen maatschappelijk en bedrijfseconomisch belang? Dan past het Schiphol traineeship bij jou.

Stagemogelijkheden

Ben jij een mbo-, hbo- of wo-student? En wil je werkervaring opdoen of je eindopdracht doen in de dynamische en internationale omgeving van de luchthaven? Dan ben je bij Schiphol aan het goede adres. Je kunt stage lopen of afstuderen in alle sectoren die op Amsterdam Airport Schiphol vertegenwoordigd zijn. Wij organiseren in samenwerking met de bedrijven op de luchthaven allerlei soorten stages, van snuffelstages tot teamstages en afstudeerprojecten.

Loopbaanontwikkeling

Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich ontwikkelen en dat zij tevreden zijn. Bij Schiphol Group vindt je dan ook een zeer ruim aanbod aan opleidingsmogelijkheden en andere ontwikkelingsmogelijkheden. Managementtrainingen Om de leiderschapscompetenties binnen Schiphol Group verder te ontwikkelen hebben wij de training Moverend Leiderschap ontwikkeld. Deze training biedt managementtools aan leidinggevenden. Kernwoorden: persoonlijke effectiviteit, leiderschap en verandermanagement. De training Schiphol Persoonlijk Leiderschap richt zich vooral op het vergroten van zelfkennis en van het leiderschap over je eigen professionele leven. Voor niet-financiële managers hebben wij bovendien een eigen financieel programma ontwikkeld. En aanvullend kan de Workshop Carport Strategic Management worden gevolgd. Deze geeft inzicht in de strategieën van airlines en de vertaling hiervan naar airport strategieën. Development on demand Belangrijk is dat medewerkers zich blijven ontwikkelen. In het bijzonder op het gebied van samenwerking, klantgerichtheid en inlevingsvermogen. Bij Schiphol heb je die ontwikkeling mede zelf in de hand. Met het Development on Demand-programma bieden wij medewerkers in meer operationel functies mogelijkheden om met deze leerbehoefte aan de slag te gaan. Nevenfuncties Schiphol kent een aantal unieke nevenfuncties die een verrijking zijn op het gebied van persoonlijke groei. Zo kunnen medewerkers ‘ijsberen’ in de winter. Dit is het ijsvrij maken van de start- en landingsbanen en platformen. Ook is het mogelijk om te ‘kanarieën’. Medewerkers met felgele jasjes lopen dan in de terminal om vragen van reizigers te beantwoorden.

Studierichtingen WO

Bedrijfskunde, Informatica, Informatiekunde, Rechten, Technische Bedrijfskunde

Studierichtingen HBO

Bedrijfskundige Informatica

Meer informatie over beroepen

Informatie over beroepen op nationaleberoepengids.nl

Schiphol Group wil behoren tot de 25% best betalende werkgevers. Het basissalaris dat wij bieden is dan ook ronduit goed. Net als ons pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Prestatiebonus

Prestatiebonus Schiphol Group Ja

Tegenover een goed salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden staat de 100% inzet van onze medewerkers. Bijvoorbeeld op het gebied van ondernemerschap. En ook dat wordt beloond. Onze medewerkers participeren namelijk in het behaalde bedrijfsresultaat. De participatieregeling keert jaarlijks een percentage van het salaris uit. Dit kan oplopen tot een volwaardige dertiende maand.

Flexibele werktijden

Flexibele werktijden Schiphol Group Ja

Onze medewerkers kunnen hun balans tussen werk en privé in grote mate zelf beïnvloeden. Zo kunnen zij zelf kiezen voor een fulltime werkweek van 36, 38 of 40 uren. Ook hebben zij de mogelijkheid om per jaar maximaal extra 104 vakantie-uren te kopen. Bovendien hebben zij de mogelijkheid om te sparen voor een sabbatical leave van maximaal 4 maanden. Deze kan eens per 4 jaar worden opgenomen.

Kinderopvaing

Kinderopvaing Schiphol Group Ja

Door onze unieke ligging op een drukke luchthaven zijn diverse winkels op loopafstand. Ook beschikt Amsterdam Airport Schiphol over een sportzaal en fitnesscorner. Voor werkende ouders is op het terrein een kinderopvangcentrum beschikbaar.

Vergoeding woon-werkverkeer

Vergoeding woon-werkverkeer Schiphol Group Ja

De bereikbaarheid van Schiphol is goed, ook voor onze medewerkers. Zij kunnen hun auto gratis parkeren op een van onze personeelsparkeerterreinen. Maar wij willen vooral het gebruik van openbaar vervoer stimuleren. Daarom vergoedt Schiphol Group de reiskosten van het OV tussen de werkplek en de woonplaats voor de volle 100%.

Bedrijfssport

Bedrijfssport Schiphol Group Ja

Door onze unieke ligging op een drukke luchthaven zijn diverse winkels op loopafstand. Ook beschikt Amsterdam Airport Schiphol over een sportzaal en fitnesscorner. Voor werkende ouders is op het terrein een kinderopvangcentrum beschikbaar.

Sociale activiteiten

Wij stimuleren deelname van medewerkers als vrijwilliger aan vooraf vastgestelde goede doelen. Wij ondersteunen hen daarbij door bijzonder verlof toe te kennen. Per kalenderjaar is de maximum tijd die aan vrijwilligerswerk te besteden is 10 werkdagen. Voor het vrijwilligerswerk geldt 50% als verlof en de andere helft als bijzonder verlof.

CAO

Meer vacatures in de Transport/logistiek/luchtvaart branche


Sollicitatieprocedure

  Er is nog geen informatie aanwezig over solliciteren bij dit bedrijf. Maak een account aan om deze informatie toe te voegen.

Reacties

Er zijn geen openbare reacties op dit profiel.

Je kunt hier een reactie geven op dit bedrijf of vragen stellen over zaken zoals stages, traineeships, afstudeeropdrachten en vacatures.

Maak daarvoor een account aan via "Creëer account"

Verstuur naar:Contactpersoon
Je naam:
Je e-mail:
Bericht:
Attachment:
Toegestane bestandstypes: pdf, doc, docx
Verstuur mij een kopie Nee Ja
Beveiligingscode
Voer de tekst in die je ziet op de afbeelding
 • Bedrijfsnaam

  Schiphol Group
 • Naam contactpersoon

  Schiphol Group
 • Adres

  Evert v/d Beekstraat 202
 • Stad

  1118 CP
 • Postcode

  Schiphol
 • Telefoonnummer

  +31 (0) 20 601 9111

Schiphol Group op Social Media

Twitter
  Error with downloading Twitter stream
Linkedin
Foto's / Video's
Foto hoofdkantoor Schiphol Group

Dit bedrijfsprofiel met informatie over vacatures bij Schiphol Group, traineeships bij Schiphol Group en stages bij Schiphol Group is samengesteld door Companyspot, door Schiphol Group of door een derde partij. Informatie kan gedeeltelijk afkomstig zijn van externe sites, waaronder die van werkgever Schiphol Group zelf. De informatie over Schiphol Group is niet noodzakelijkerwijs goedgekeurd door of verwant aan Schiphol Group. Zoek je informatie over een afstudeeropdracht, afstudeerstage, meeloopstage, maatschappelijke stage of afstudeerproject bij Schiphol Group? Ook die vind je op Companyspot.nl. Gemiddelde rating:
4,1 op basis van 17 reviews.